Meille suunnitellut muuntojoustavat tilat – case Arkance Systems Finland


Arkance Systems Finland edistää osaamisellaan rakennetun ympäristön digitaalisuutta. Autamme ratkaisujemme avulla parantamaan rakennusalan suunnittelua ja tiedonhallintaa. Vahvuuksina meillä on lokaali toiminta osana kansainvälistä Arkance Groupia. Suomessa toimimme reilun 40 hengen voimin Hills Business Parkissa, mutta asiakastyömme kattaa koko maan.

Henkilöstötyytyväisyys on meille erityisen tärkeä ja panostamme siihen paljon. Hyvä henkilöstötyytyväisyys auttaa korkean asiakastyytyväisyyden saavuttamisessa. Tärkeä osa henkilöstömme työviihtyvyyttä on toimiva työympäristö. Siksi koko henkilöstömme osallistui nykyisten tilojen suunnitteluun.

Hills mahdollistaa kasvun – jo kolmas toimitila käytössä

Olemme viihtyneet Hills Business Parkissa yrityksemme perustamisesta lähtien vuodesta 2016. Heti seuraavana vuonna siirryimme isompiin tiloihin Hillsin kakkostorniin. Kasvumme jatkuessa aloimme kartoittaa uusia tiloja vertaillen vaihtoehtoja. Hillsin ykköstorniin oli suunnitteilla uudistus ja tässä yhteydessä meille avautui mahdollisuus muuttaa isompiin tiloihin.

Uusien tilojen suunnittelu tehtiin yhteistyössä Newsecin ja Kinnarpsin kanssa. Pidimme henkilökunnan kanssa useamman workshopin, joissa kartoitimme tarkasti tilatarpeita ja toiveita. Nämä workshopit toimivat pohjana tilasuunnittelulle. Arvokas vinkki asiantuntijoilta oli se, että tiloihin kannattaa varata myös 1–2 hengen pieniä neuvotteluhuoneita. Kaksi erillistä ’puhelinkoppia’ ovatkin olleet kovassa käytössä. Kokonaisuutena tilojen suunnittelu oli joustavaa ja sitä oli helppo tehdä ammattilaisten avulla.

Erilaisia toiminnallisuuksia hevosenkengässä

Uusista tiloistamme tornitalon 7. kerroksesta on loistavat näköalat. Käytössämme on 545 neliötä, käytännössä puolikas kerros. Työpisteet sijaitsevat hevosenkengän muotoisen toimistomme toisessa reunassa ja neuvotteluhuoneet toisessa reunassa. Arkea helpottavat kaksi sisäänkäyntiä sekä kaksi erillistä keittiötilaa. Avoimella lobbyalueella pidettävään viikkopalaveriin mahdumme kerralla kaikki.

Toimistotalon palvelut rekrytointivaltteina

Arvostamme Hills Business Parkin monipuolisia ja uudistuneita palveluja. Ryhmäliikuntatilat ohjattuine tunteineen ja kuntosali ovat henkilökuntamme ahkerassa käytössä. Ryhmäliikuntatiloista vastaavan Innowellnessin kanssa järjestimme henkilöstöllemme yksilö- ja ryhmävalmennuksen useamman kuukauden ajaksi. Sodexon lounasravintola palvelee hyvin ja tilaamme heiltä usein myös palaveritarjoilut omiin tai Hillsin neuvotteluhuoneisiin. Voin sanoa, että palvelut toimivat houkuttimina jopa rekrytoinneissa.

Asiakkailta hyvää palautetta ilmaisista parkkipaikoista

Yksi henkilöstömme edustaja totesi, ettei ollut muistanutkaan miten mukava toimisto meillä on pitkän etätyöjakson jälkeen. Meille ehdottomasti tärkeintä on, että pääsimme vaikuttamaan tilojemme suunnitteluun ja ne ovat meidän näköisemme. Kun tilat ja kalusteet suunnitellaan muuntojoustaviksi, ne toimivat pitkään. Eihän muutto muutamien vuosien välein olisi järkevää eikä taloudellisesti kannattavaa. Tarpeidemme muuttuessa teimme muutama kuukausi sitten joustavasti tarvittavan tilamuutoksen. Kinnarpsin asiantuntijan avulla kirjastotila muutettiin myyntimme käyttöön.

Myös riittävät parkkipaikat pihalla ja parkkihallissa ovat meille tärkeitä. Vieraamme ovat erityisesti antaneet kiitosta siitä, että meille on helppo tulla ja maksuton parkkipaikka löytyy ulko-oven vierestä.

Jos jotakin kehitettävää nostan esille, niin toivoisin enemmän yhteistoimintaa talon eri toimijoiden kanssa. Käytännössä tiedämme aika vähän naapuriyrityksistämme, mutta onhan tässä aikaa tutustua puolin ja toisin.

Kirsi Palmroos, toimitusjohtaja, Arkance Systems Finland Oy


Arkance Systems Finland Oy on rakennetun ympäristön palvelukumppani, joka tarjoaa ratkaisuja ja ohjelmistoja rakennussuunnittelun tueksi sekä rakennusalan tiedonhallintaan. Yritys myös kouluttaa ja tarjoaa kattavia tukipalveluja ohjelmistoasiakkailleen. Arkance Systems Finland Oy on osa kansainvälistä Arkance Groupia, joka toimii 7500 hengen voimin 18 maassa. Arkance Groupin omistaa yli satavuotias ranskalainen Monnoyeur-perheyhtiö.

Lisätietoja Arkance Systems Finland kotisivuilta.