Toimistounelmien toteuttajana Kinnarps – Hillsin palveluntuottaja

Kinnarps suunnittelee sisustusratkaisuja sekä valmistaa kalusteita toimistoihin ja julkisiin tiloihin. Yritys, joka kuuluu alansa suurimpiin Euroopassa, tunnetaan ergonomisista, laadukkaista tuotteistaan ja vähäisistä ympäristövaikutuksista koko tuotantoketjussa. Innovatiivinen muotoilu, kestävä kehitys ja kiertävyys ovat toiminnan kulmakiviä. Suomessa toimii Kinnarps Oy, jossa työskentelee noin 40 henkeä.

Yrityksen filosofian mukaisesti kestävä kehitys muodostuu osien summana. Tehdään tietoisia, kukkaroa ja ympäristöä säästäviä valintoja. Suunnitellaan joustavia ratkaisuja niin, että tila on muokattavissa. Panostetaan laatuun investoiden, mikä näkyy pitkäikäisinä kalusteina ja niiden kierrätettävinä osina. Esimerkiksi samaa akustiikkapaneelia voi käyttää joko lattia- tai pöytäseinäkeenä tai tilanjakajana. Pakkaushuopien käyttö kalustekuljetuksissa minimoi jätteeksi päätyvää pakkausmateriaalia sekä antaa mahdollisuuden lastata kuljetuskontit tiiviimmin.

Hillsin palveluntuottaja auttaa vuokralaisia tilasuunnittelussa

Kinnarps on toiminut palvelukumppanina Hills Business Parkissa vuodesta 2018. Ensimmäinen sisustushanke oli Business Parkin aulatilojen uudistaminen, joka tehtiin yhteistyössä Business Park Managerin kanssa. Samalla syntyi ajatus Kinnarpsin palvelujen helpommasta saatavuudesta vuokralaisille, mikä johti mallitilan avaamiseen Torni ykkösen 7. kerrokseen.

Mallitila antaa Hillsin nykyisille ja tuleville vuokralaisille mahdollisuuden nähdä modernin työympäristön toteutusvaihtoehtoja. Mallitilassa voi vierailla sopimalla tapaamisen Newsecin Business Park Managerin tai Kinnarpsin edustajan kanssa.

Käynnin yhteydessä pääsee tutustumaan tilaan ja kokeilemaan toimisto- ja neuvottelukalusteita. Vaihtuvassa tuotenäyttelyssä on nyt esillä muun muassa ääniltä suojaava uudenlainen sermi-työpöytä-yhdistelmä. Vierailijoille esitellään myös mallikalusteiden toiminnallisuuksia, ja uudenlaisia ergonomiatuotteita.

Havainnollistaen erilaisia sisustusratkaisuja yhteen tilaan

Kinnarpsin tarjoama tilasuunnittelu auttaa vuokralaisia tekemään toimistostaan juuri omaan käyttöön toimivimman.  Tilasuunnittelun asiantuntijat näyttävät pohjapiirroksen ja 3D-havainnekuvien avulla kalusteratkaisuja erilaisiin toimintoihin. Samaan toimitilaan voidaan mahduttaa isompi tai pienempi henkilömäärä, ratkaisuista ja tilankäytön tavoitteista riippuen.

Kokonaisvaltainen tilasuunnittelu auttaa myös nykyisen toimiston uudistamisessa. Vuokralaisia haastetaan mukavalla tavalla miettimään, toimiiko oma toimisto kaikissa niissä tarpeissa, joissa sen pitääkin. Henkilöstön sitouttamista auttavat yhteiset workshopit, joissa työntekijät pääsevät jakamaan näkemyksiään ja tarpeitaan tilakäytön suhteen. Uudistamisen jälkeen sen onnistumista mitataan henkilöstökyselyllä.

”Meidän tavoitteenamme ei ole myydä tilaa täyteen kalusteita, vaan suunnitella toimiva työympäristö. Se on kestävä ja muokattavissa eri tilanteisiin. Sisustusarkkitehtimme ovat apuna toimiston värimaailman, pintamateriaalien, kalusteiden kuin yritysilmettä esille tuovien ratkaisujen valitsemisessa ja toteuttamisessa”, kertoo Kinnarpsin asiakkuuspäällikkö Tiina Wahlstén.

Viihtyisä toimisto ja ergonominen työpiste vetovoimatekijöinä

Toimiston sisustus- ja kalustusratkaisuilla on onnistuessaan myönteinen vaikutus työhyvinvointiin. Nykyaikainen työympäristö on yhdistelmä tilojen monimuotoista toimivuutta, ergonomiaa ja viihtyisyyttä. Paikan päälle tullaan mielellään, kun toimistolta löytyvät tilat kohtaamisiin ja työskentelyrauhaa.

Etenkin ergonomia on noussut arvoon, koska kotona työskentely ei aina tue tätä. Toimistolta toivotaan lisäksi rauhallista äänimaailmaa ja sujuvia toimintoja. Näihin Kinnarps on tuottanut toimivia ratkaisuja, kuten ääntä hajottavat ja absorboivat seinäpaneelit sekä toiminnoiltaan säädettävät toimistokalusteet ja ergonomiset työtuolit.

”Työantajan vastuulla on ottaa ihmiset huomioon. Kokonaisvaltainen työhyvinvointi syntyy henkisestä, organisatorisesta ja fyysisestä työympäristöstä. Me puhumme holistisesta ergonomiasta, joka on kokonaisvaltaista hyvää oloa”, kertoo Kinnarpsin myyntijohtaja Simon Bergholm.

Tilasuunnittelijat mukaan hankkeen alusta alkaen

Toimitilasuunnittelua Kinnarpsin edustajat tekevät asiakaslähtöisesti ja toimitilasuunnittelun tutkimuksia hyödyntäen. Tavoitteena ovat aina pitkäaikaiset, yrityksen tarpeisiin optimoidut ratkaisut. Kokonaisvaltainen palveluvalikoima kattaa muun muassa käyttöastemittaukset, tila-, kaluste-, AV-varusteiden ja akustiikan suunnittelun, muuttopalvelut ja kalusteiden asentamisen. Valmiin tilan käyttöä voi helpottaa pelikirja – tilojen käyttöperiaatteet.

Fyysistä hyvinvointia voidaan tukea tuomalla toimistoon liikkumiseen houkuttelevia ratkaisuja, kuten neuvottelutilan keinuvat tuolit ja seisomiseen innostava puolikorkea pöytä. Pienempäänkin toimistoon voidaan mahduttaa ergonomiaparkki, jossa on esimerkiksi käyttöön otettavia satulatuoleja tai istuinpallo.

”Liike on lääke ja paras asento aina se seuraava”, Bergholm muistuttaa.

Hyvinvoiva henkilöstö on menestymisen takana

Henkilöstön hyvinvointi näkyy motivaatiossa, innostumisessa ja välittyy asiakastapaamisiin asti. Työntekijöille uusi tai uudistettu toimitila viestii arvostuksesta. Toimisto kaikkineen on jokaisen yrityksen kotipesä ja oman dna:n lähde, jossa fiilis rakentuu ja liima ihmisten välillä lujittuu.

”Näemme asian niin, että tarjotaan tilaa henkilökohtaiselle kehittymiselle. Kun haluat inspiroituneen henkilöstön, tarjoa heille innostava työympäristö. Jos toimisto ei nyt tue työntekemistä, ota meidät mukaan parantamaan tiloja,” Simon Bergholm summaa.