Työelämää koronan jälkeen – miten toimistotyö muuttuu?

Työelämää koronan jälkeen – miten toimistotyö muuttuu?

Koronakriisi on pakottanut meidät uusiin tapoihin tehdä työtä. Etätyöhön ja uusiin digitaalisin työkaluihin on totuttu nopeasti. Koronavirus on kiihdyttänyt digitalisaatiota.   Moni työpaikka onkin nyt ottanut digiloikan. Vanhat totutut tavat muuttuvat nyt enemmän ja nopeammin kuin vuosikymmeniin. Samalla ollaan huomattu, mitä eniten työyhteisössä ja yhdessä tekemisestä kaivataan.

Millaisena maailmamme aukeaa pandemian jälkeen?
Suhde etätyöhön on varmasti muuttunut.

Mitä se tarkoittaa konkreettisesti? Tarjoaako uusi suhtautuminen etätyöhön enemmän mahdollisuuksia valita missä työnsä tekee tai milloin sen tekee? Miten työnantaja valmistautuu etätyötä kannustavaa toimintatapaan? Työtilan tarve mahdollisesti vähenee tai tarve työtilojen muunneltavuudelle kasvaa. Etätyötä tehneelle liikkumiseen ja siirtymiseen käytetyt säästöt nousevat merkityksellisemmiksi.

Kustannustehokkuus

Talous palaa varmasti uomiinsa, mutta se voi viedä aikaa. Lähitulevaisuudessa elämme tarkan taloudenpidon jaksoa. Toimistotilojen osalta se käytännössä tarkoittaa hinta-laatusuhteen korostumista. Kustannustehokkaat, toimivat ja joustavat tilat tukevat muutosta.

Muuntojoustavuus

Miten työtilan tulisi mukautua tarpeisiin? Vanhat, ahtaa, vaikeasti muunneltavat tilat eivät tue uutta tapaa työskennellä. Tarvitaan ehkä enemmän väljyyttä. Työpisteitä sijoitetaan mahdollisesti uudella tavalla ja siten ehkäistään helpommin tautien tarttumista jatkossa. Toisaalta etätyön kasvu voi vähentää toimistotilan tarvetta tai mahdollistaa tilojen järjestelyn uudella tavalla. Kunhan tila joustaa näihin muutoksiin.

Yhteisöllisyys

Työyhteisön eniten kaipaama asia on etätyön aikana yhteisö; yhdessä tekeminen ja aito vuorovaikutus, muutoinkin kuin ruudun ja luurien välityksellä. Työtilat, jotka mahdollistavat yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen tukevat tätä muutosta. Työpaikoilla tulee löytyä tiloja myös virkistäytymiseen.

Työhyvinvointi

Kriisin aikana vahvistuvat arvot, jotka koskevat ympäristöä, luontoa ja henkilökohtaista hyvinvointia. Työpaikoilta odotetaan jatkossa enemmän wellness palveluita, monipuolisia ravintolapalveluita ja tiloja yhteiseen tekemiseen ja virkistäytymiseen.

Uudistunut Hills Business Park on valmis vastaamaan muuttuvaan työelämään

Työhyvinvointi syntyy työn arjessa ja sen edistämistä voi tukea työympäristön kautta – siksi myös Hills Business Park on uudistunut. Meillä on kaikkien tarvittavien peruspalveluiden lisäksi tarjolla tarpeisiisi sopivia toimistotiloja sekä uudistettu yhteisiä tiloja rentoon työskentelyyn ja verkottumiseen sekä henkilöstön hyvinvointiin. Käy tutustumassa Hillsin vapaisiin toimitiloihin.

Jos voimme auttaa tila-asioissa, ota yhteyttä Jasseen!

GEM Property Oy
Jasse Huhtamaa
jasse.huhtamaa@gemproperty.fi
Puh. 0400 805 707

 

Yhteydenottolomake >>

Takaisin asiakastarinoihin >>